škola
Office365 YouTube kanal OŠ Lotrščak Soundcloud OS Lotrscak Kontaktirajte nas
Lotrščak Hrvatski jezik Lotrščak English language

OBAVIJEST O SAMOIZOLACIJI UČENIKA 1.a, 4.a, 5.a i 7.a razreda

Poštovani roditelji,
 
danas smo dobili informaciju da je učiteljici Informatike prilikom liječničkog pregleda otkriveno da je pozitivna i na Covid 19 (čega nije bila svjesna jer nije pokazivala simptome bolesti) te moramo postupiti prema uputama HZJZ kako bismo osigurali sigurnost naših učenika.
 
Danas kad sam saznao da je učiteljica pozitivna, morao sam prikupiti sve podatke kako bi s epidemiologinjom donio ispravnu odluku. Zato ovaj email šaljemo u ovo vrijeme. Javiti ranije nije bilo moguće.
 
Učenici onih razreda koji imaju nastavu Informatike četvrtkom i petkom moraju u samoizolaciju idućih 14 dana. Radi se o učenicima 1.a, 4.a, 5.a i 7.a razreda. Svi ostali učenici mogu doći u školu na nastavu i smatra se da je škola sigurno mjesto za njih. Vjerojatnost da su učenici, koji su bili u kontaktu s učiteljicom, zaraženi je jako mala, ali moramo postupiti u skladu s preporukama.
Učenici 1.a i 7.a vraćaju se u školu u petak 23. listopada 2020.
Učenici 4.a i 5.a vraćaju se u školu u ponedjeljak 26. listopada 2020.
U slučaju razvoja simptoma, postupat ćete u skladu s uputama epidemiologa koje će vam razrednik poslati večeras kad ih dobijem.

Unatoč tome što se pridržavamo epidemioloških mjera (dezinfekcija računalne učionice poslije svakog blok sata Informatike, nošenje maski učitelja predmetne nastave ako su učenicima na udaljenosti manjoj od 1.5 m, nošenje maski na hodniku, i sl.) Informatika je nastavni predmet koji zahtjeva bliskost učitelja i učenika (rad na računalu) i zato epidemiološka služba šalje učenike navedenih razreda u samoizolaciju.
 
Zbog mjera koje provodimo, nitko od djelatnika škole nije bio u kontaktu sa zaraženom djelatnicom i ne mora ići u samoizolaciju.
 
Obavijest šaljemo svim roditeljima kako bi znali pratiti zdravstveno stanje svoje djece.
 
Škola se smatra sigurnim mjestom za učenike 1.b, 2.a, 3.a, 6.a i 8.a te učenike ostalih razreda koji ne idu na izborni predmet Informatike.
 
Roditelje molimo da prate zdravstveno stanje svih učenika i pri pojavi bilo kakvih simptoma COVID-19 neka kontaktiraju razrednika.
Roditelji učenika za koje je izrečena mjera samoizolacije dobit će kontakt epidemiologa kojem se mogu javiti u slučaju razvoja simptoma. Tu obavijest poslat će vam razrednici večeras.
 
Nastava će se izvoditi po ustaljenom rasporedu. Svaki sat trajat će 45 minuta.
Učenici kojima je izrečena mjera samoizolacije pratit će nastavu u virtualnom okruženju.
Učenici će se uključiti u virtualnu učionicu (viši razredi), dok će se roditeljima učenika nižih razreda materijali slati putem emaila.
 
Sutra će biti dan uspostavljanja virtualne nastave stoga se unaprijed ispričavamo ako nastanu neke prepreke.
Razrednici će vas obavijestiti o detaljima.
 
 
Važno je više nego ikada da se i dalje pridržavamo propisanih mjera te molimo roditelje da svakodnevno mjere temperaturu učenicima te osiguraju da učenici nose maske u torbi i stavljaju je na lice prije ulaska u Školu. Nažalost, prema dosadašnjem iskustvu, neki su učenici dolazili u Školu bez maske te smo im mi davali jednokratne maske.
 
Zahvaljujemo na razumijevanju, suradnji i pomoći. Zajedno ćemo prijeći preko svih poteškoća i izazova koje pred nas stavlja ovakav oblik nastave.
 
U kontaktu smo s HZJZ-om i epidemiološkom službom te postupamo prema mjerama koje nam daju. Večeras će nam epidemiološka služba poslati mail kojeg ćemo proslijediti roditeljima učenika čija su djeca u samoizolaciji, ovaj mail smo poslali svima kako biste znali što se događa u Školi i zašto nekih učenika nema na nastavi.
Sutra će epidemiološkoj službi biti javljeno koji su učenici u samoizolaciji i na temelju toga ćete moći otvoriti bolovanje ukoliko Vam je potrebno. Roditelji učenika koji su bili u kontaktu s učiteljicom ne trebaju ići u samoizolaciju jer se smatra da niste u opasnosti od zaraze. Naravno, predlažemo da unatoč tome pratite zdravstveno stanje i obavijestite razrednike bude li razvoja nekih simptoma.

Braća učenika kojemu je izrečena mjera samoizolacije ne smatraju se kontaktom te mogu slobodno doći na nastavu.
 
I dalje prisutni u molitvi. Pojačajmo svoje molitve, sigurni da ćemo i ovo prebroditi u zajedništvu.
 
U molitve uključite i zdravlje naše učiteljice koja je danas imala operaciju.
 
Srdačan pozdrav,
Marin Divić
ravnatelj
Ispiši stranicu